Jag jobbar med bilreparationer

God morgon på er

Här i Skänninge lyser solen och det är redan riktigt varmt ute. Egentligen borde man väl ligga i en solstol på stranden men istället är man i bilverkstan och jobbar med bilreparationer. Det är inte så vanligt med kvinnliga bilmekaniker men vi finns! Jag är uppvuxen i en bilintresserad familj och fick lära mig av både min pappa och mina bröder om bilar och bilreparationer redan som ganska liten.

Eftersom jag hängde med dem i garaget så snappade jag ju upp en hel del och snart tyckte jag också det var väldigt roligt. Man måste ju inte gå i deras fotspår men tillslut blev det lite av en grej också att visa att tjejer också kan meka med bilar. När vi skulle välja linje på gymnasiet och jag valde fordon så var jag ensam tjej i min klass, men jag trivdes jättebra och alla killarna i klassen var snälla mot mig. Det kändes att de tyckte att det var ganska roligt att ha med en tjej i klassen, en tjej som dessutom visade sig kunna en hel del.

Det finns absolut de kunder som tittar lite suspekt på en och som nog undrar om de verkligen ska överlåta sin bil i mina händer, men jag bryr mig inte så mycket. Antingen låter de mig laga deras bil eller så går de till någon annan och jag tänker inte låta andras inskränkta normer påverka mig och mitt jobb. Det är så klart väldigt roligt när man kan överraska dem positivt och då tänker jag att jag kanske gett de perspektiv på att hur man sköter ett yrke inte har att göra med om man är kille eller tjej.

Nu är min frukostrast slut och jag ska jobba vidare. Jag önskar er en underbar dag!